definiția invidios definiție dex

invidios

găsește rime pentru invidios
Cuvinte apropiate: insidios, invidios

INVIDIÓS, -OÁSĂ,

invidioși, -oase, adj., s.m. și f. 1. Adj. Care simte invidie, stăpânit de invidie, care trădează invidia; pizmaș. 2. S.m. și f. Om invidios (1). [Pr.: -di-os] – Din it. invidioso, lat. invidiosus.

INVIDIÓS

adj. gelos, pizmaș, pizmuitor, ranchiu-nos, (pop. și fam.) ciudos, (reg.) zăcaș, (Transilv.) dicos, (înv.) pizmătar, pizmătareț, râvnitor, zavistios, zavistnic, zavistuitor, zuliar. (~ pe succesele altuia.)

invidiós

adj. m., s. m. (sil. -di-os), pl. invidióși; f. sg. invidioásă, pl. invidioáse

INVIDI//ÓS ~oásă (~óși, ~oáse)

și substantival Care manifestă invidie; plin de invidie; pizmaș. [Sil. -di-os] /<lat. invidiosus

INVIDIÓS, -OÁSĂ

adj. (adesea s.) Pizmaș; pizmuitor. [Pron. -di-os. / cf. lat. invidiosus].

INVIDIÓS, -OÁSĂ

adj., s. m. f. plin de invidie; pizmaș. (< it. invidioso, lat. invidiosus)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar