definiția gimnastice definiție dex

gimnastice

găsește rime pentru gimnastice
Cuvinte apropiate: gimnastic, gimnastică

GIMNÁSTIC, -Ă,

gimnastici, -ce, s.f., adj. 1. S.f. Ansamblu de exerciții fizice care contribuie la dezvoltarea armonioasă a corpului omenesc, la corectarea unor deficiențe sau care constituie o ramură sportivă. 2. Adj. Care ține de gimnastică (1), privitor la gimnastică. ♢ Pas gimnastic = mers cadențat și vioi, care se execută după anumite reguli, de obicei la deplasarea în grup. – Din fr. gymnastique.

gimnástic

adj. m., pl. gimnástici; f. sg. gimnástică, pl. gimnástice

GIMNÁSTI//C ~că (~ci, ~ce)

Care ține de gimnastică; propriu gimnasticii. /<fr. gymnastique

GIMNÁSTIC, -Ă

adj. De gimnastică, referitor la gimnastică. [Cf. fr. gymnastique].

GIMNÁSTIC, -Ă I

adj. referitor la gimnastică. II. s. f. ansamblu de exerciții fizice variate care contribuie la dezvoltarea armonioasă și la întărirea corpului omenesc. o (fig.) ă minții = totalitatea exercițiilor care dezvoltă facultățile intelectuale. (< fr. gymnastique, lat. gymnasticus, /II/ gr. gymnastike)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar