definiția fit definiție dex

fit

găsește rime pentru fit
Cuvinte apropiate: bit, cfit, cit, făt, fi, fia, fic, fid, fie, fif, fig, fii, fil, fin, fir, fiș, fit, fită, fito, fiu, fiut, fix, flit, foit, fot, friţ, hit, kit, lit, mit, nit, nit, ofit, rit, sit, wit

FIT

s.n. (Fam.; în expr.) A trage la fit = a lipsi de la datorie, în special de la orele de școală; a chiuli. – Cf. rus. k v i t, germ. quitt.

fit

s. n.

FIT

n. pop. : A trage la ~ a) a lipsi de la datorie, b) a lipsi de la școală; a chiuli. /cf. germ. quitt

fit

adj. m. (înv.) achitat.

fit

s.n. – În expresia a trage la fit: a chiuli. – Mr. fit. Tc. fit, din fr. quitte (Papahagi, GS, VII, 294; Lokotsch 611). – Der. fitui, vb. (a achita, a plăti datoriile contractate; a deceda; a rămîne lefter).

–FIT

Element secund de compunere savantă cu semnificația „(referitor la o) plantă”. [< fr. -phyte, cf. gr. phyton].
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.