definiția deodata definiție dex

deodata

găsește rime pentru deodata
Cuvinte apropiate: deodata, deodată

DEODÁTA

adv. 1) Pe neașteptate; brusc; subit.2) În același timp; concomitent. /de + o + dată

DEODÁTĂ

adv. 1. Pe neașteptate, brusc, subit. 2. În același timp, simultan, concomitent. ♢ Expr. (Reg.) A fi deodată cu cineva = a fi de aceeași vârstă cu cineva. 3. (Reg.) Deocamdată. – De4 + o + dată.

DEODÁTĂ

adv. brusc, fulgerător, instantaneu, odată, repede, scurt, subit, (pop.) numai, (reg.) târla-mârla. (~ se întoarce spre el și...)

DEODÁTĂ

adv. v. acum, concomitent, deocamdată, momentan, odată, simultan.

deodátă

adv. (sil. deo- în tempo obișnuit/ de-o- în tempo lent)

DEODÁTĂ

adv. ~ [Pr.: deo-] – De4 + o + dată.
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar