definiția neasteptate definiție dex

neasteptate

găsește rime pentru neasteptate
Cuvinte apropiate: neașteptate

NEAȘTEPTÁT1

s.n. (în loc. adv.) Pe neașteptate = fără să te aștepți, deodată. [Pr.: ne--] – Ne- + așteptat.

NEAȘTEPTÁT2, -Ă,

neașteptați, -te, adj. (Adesea adverbial) La care nu te aștepți, care se întâmplă sau se ivește subit, fără veste; neprevăzut, intempestiv. [Pr.: ne--] – Ne- + așteptat.

NEAȘTEPTÁT

adj. 1. imprevizibil, nebănuit, neprevăzut, neprevizibil, nescontat, surprinzător. (Roman cu un final ~.) 2. v. neprevăzut. 3. năprasnic, neprevăzut, (rar fig.) prăpăstios. (Un faliment ~.) 4. negândit, nenădăjduit, nesperat. (Un cadou ~.) 5. v. inopinat. 6. v. subit.

Neașteptat

așteptat

neașteptát

adj. m. (sil. ne--), pl. neașteptáți; f. sg. neașteptátă, pl. neașteptáte

NEAȘTEPTÁ//T ~tă (~ți

, ~te) (negativ de la așteptat): Pe ~te când nici nu te poți aștepta; pe neprins de veste. [Sil. ne--] /ne- + așteptat

neașteptáte

s. n. pl. (sil. ne--)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar