definiția delincventa definiție dex

delincventa

găsește rime pentru delincventa
Cuvinte apropiate: delincvent, delincventă, delincvență

DELINCVÉNT, -Ă

, delincvenți, -te, s.m. și f. Persoană care a săvârșit un delict penal. [Var.: delicvént, -ă s.m. și f.] – Din lat. delinquens, -ntis. Cf. fr. délinquant.

delincvént

s. m., pl. delincvénți

DELINCVÉN//T ~ți

m. Persoană care a comis un delict; infractor. /<lat. delinquens, ~ntis

DELINCVÉNT, -Ă

s.m. și f. Înfăptuitor al unui delict. [Var. delicvent, -ă s.m.f. / cf. lat. delinquens, fr. délinquant, it. delinquente].

delincvént

(-lin-cvent) s.m., pl. delincvénți

DELINCVÉNT, -Ă

s. m. f. cel care a săvârșit un delict. (< lat. delinquens, fr. délinquant)

DELINCVENT

absolvent, angrosist, bididiu, buticar, capelmaistru, carantină, carete, călifar, ciolănist, client, coldan, concertist, ilegalist, indigo, înaintaș, japcan, jighimea, marfă udă, matroz, mărginean, meseriaș, ocnă, panoramă, plimbăreț, porumbel, solist, șme, șmecher cu legitimație, vătaf, zdreanță penală.

delincvéntă

s. f., pl. delincvénte

DELINCVÉNȚĂ,

delincvențe, s.f. 1. Fenomen social care constă în săvârșirea de delicte. 2. Totalitatea delictelor săvârșite, la un moment dat, într-un anumit mediu sau de către persoane de o anumită vârstă. [Var.: delicvénță s.f.] – Din fr. délinquance.

delincvénță

s. f., g.-d. art. delincvénței; pl. delincvénțe

DELINCVÉNȚ//Ă ~e

f. 1) Fenomen social constând în săvârșirea de delicte. 2) Ansamblu de delicte comise dintr-un anumit mediu pe parcursul unei perioade. /<fr. délinquance

DELINCVÉNȚĂ

s.f. 1. Fenomen social constând în săvârșirea de delicte. 2. Totalitatea delictelor și crimelor considerate pe plan social. [Var. delicvență s.f. / cf. fr. délinquance].

DELINCVÉNȚĂ

s. f. totalitatea delictelor și crimelor considerate pe plan social; criminalitate, infracționism. (< fr. délinquance)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar