definiția definit definiție dex

definit

găsește rime pentru definit
Cuvinte apropiate: deficit, defini, definit, desinit, nefinit

DEFINÍT, -Ă,

definiți, -te, adj. 1. (Despre cuvinte, noțiuni) Cuprins într-o definiție; explicat. 2. Hotărât, precizat; determinat. ♢ (Gram.) Articol definit = articol hotărât. – V. defini.

DEFINÍT

adj. 1. v. determinat. 2. v. hotărât.

Definit

indefinit, nedefinit

definít

adj. m., pl. definíți; f. sg. definítă, pl. definíte

DEFINÍ//T ~tă (~ți, ~te)

1) v. A DEFINI. 2) gram. : Articol ~ articol hotărât. /v. a defini

DEFINÍT, -Ă

adj. 1. Care a fost cuprins într-o definiție. ♦ Explicit, hotărât, precizat. ♢ (Gram.) Articol definit = articol hotărât. 2. (Bot.; despre organe) Care prezintă o creștere limitată. [< defini, cf. fr. défini].

DEFINÍT, -Ă

adj. 1. (despre cuvinte, noțiuni) explicat; precizat. o (lingv.) articol ~ = articol care, atașat substantivului, aratăobiectul denumit de acesta este cunoscut, individualizat; articol hotărât. 2. (bot.; despre organe) cu o creștere limitată. (< definit)

DEFINÍ,

definesc, vb. IV. Tranz. A da o definiție. ♦ A determina, a delimita, a stabili cu precizie, a preciza; a contura, a caracteriza pe cineva. ♦ Refl. A se autocaracteriza. – Din fr. définir, lat. definire.

DEFINÍ

vb. 1. v. caracteriza. 2. a se autocaracteriza, a se autodefini, a se caracteriza. (Se ~ veridic în memoriile sale.) 3. v. determina.

definí

vb., ind. prez. 1 sg. și 3 pl. definésc, imperf. 3 sg. defineá; conj. prez. 3 sg. și pl. defineáscă

A DEFIN//Í ~ésc

tranz. 1) (concepte, noțiuni) A determina printr-o formulă concisă, indicând ansamblul de caractere specifice; a prevedea cu o definiție. 2) A stabili cu exactitate; a preciza; a delimita; a determina. 3) (cuvinte) A descrie, stabilind sensurile. 4) (persoane, lucruri) A descrie, indicând trăsăturile esențiale; a caracteriza. /<fr. définir, lat. definire

A SE DEFIN//Í mă ~ésc

intranz. (despre persoane) A se caracteriza pe sine însuși. /<fr. définir, lat. definire

DEFINÍ

vb. IV. tr. A da o definiție. ♦ A preciza, a delimita. ♦ refl. A se autocaracteriza. [< fr. définir, it., lat. definire].

DEFINÍ

vb. I. tr. a da o definiție; a explica sensurile unui cuvânt, ale unei noțiuni. ♢ a determina, a preciza, a delimita; a caracteriza pe cineva. II. refl. a se autocaracteriza. (< fr. définir, lat. definire)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar | Kurs walut