definiția bis definiție dex

bis

găsește rime pentru bis
Cuvinte apropiate: abis, bas, bas, bi, bias, bic (taur), bic (s.n.), bie, big, bil, bio, bip, bir, bis, bisa, bit, biț, biu, biv, bus, cis, dis, ibis, îs, lis, mis, pis, ris, tis, vis, vis, zis

BIS

, (1) adj. invar., (2) bisuri, s.n. 1. Adj. invar. (Precedat de un număr) A doua oară; repetat. Numărul 3 bis. ** (Cu valoare de interjecție) Strigăt prin care spectatorii solicită repetarea unei părți dintr-un program artistic. 2. S.n. Număr (II 2) prezentat la cererea publicului a doua oară sau ca supliment de program. – Din fr., lat. bis.

BIS

, bisuri, s.n. Număr (II 2) prezentat la cererea publicului a doua oară sau ca supliment de program.

BIS

adj. invar. repetat. (Strada Gloriei numărul 2 ~.)

bis

adj. invar., adv.

BIS1

adj. invar. (precedat de un număr) Care se repetă a doua oară; repetat a doua oară. /<lat. bis

BIS2

interj. (se folosește pentru a exprima dorința spectatorilor de a repeta un număr dintr-un program, o arie etc.). /<lat. bis

bis

adv. – 1. Repetat, a doua oară; se folosește numai în enumerările în care un număr determinat apare de două ori. – 2. (Interj.) Încă o dată; se folosește pentru a cere actorilor sau cîntăreților să repete o parte din programul artistic. Fr. bis, din lat. bis. – Der. bisa, vb. (a repeta).

BIS-

v. bi-.

BIS

adj.invar. A doua oară, repetat. // interj. Exclamație folosită de spectatori pentru a solicita un artist, un ansamblu etc. să repete un număr din program, o arie etc. [< lat. bis – de două ori].

BIS1-

elem. bi-. ()

BIS2

I. adj. inv., adv. (pe lângă un număr) a doua oară; repetat. II. interj. exclamație prin care auditoriul solicită un artist, un ansamblurepete un număr din program, o arie etc. III. s. n. număr prezentat a doua oară la cererea publicului sau ca supliment de program. (< fr., lat. bis)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar