definiția bengal definiție dex

bengal

găsește rime pentru bengal
Cuvinte apropiate: benga, bengal, bengali, bengali, bental

BENGÁL,

bengale, adj. (În sintagma) Foc bengal = foc de artificii. – Din fr. (feu de) Bengale.

bengál

adj. n., pl. bengále

BENGÁL ~ă (~i, ~e): Foc ~

foc de artificii. /<fr. (feu de) Bengale

BENGÁL

adj.n. Foc bengál = foc de artificii, puternic și viu colorat. [< fr. feu de Bengale].

!bengál

(foc ~) adj. m.; pl. f. bengále

BENGÁL

adj. foc ~ = foc de artificii, puternic și viu colorat. (< fr. /feu de/ Bengale)

BENGAL,

Golful sau Marea ~, golf al Oc. Indian, între Pen. Hindustan (la V) și Arh. Andaman și Nicobar (la E); c. 2,2 mil. km2. Ad. med.: 2.586 m; ad. max.: 4.519 m. Aici se varsă, printr-o deltă comună, fl. Gange și Brahmaputra. Navigație. Pescuit. Temp. medie a apei: 25-29ºC. Salinitate: 30‰. Porturi pr.: Calcutta, Madras.

BENGALUL DE VEST (WEST BENGAL),

stat în E Indiei; 88,8 mii km2; 54,6 mil. loc. (1981). Centrul ad-tiv: Calcutta. Expl. de cărbune și min. de fier. Orez, iută și trestie de zahăr. Creșterea animalelor.
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar