definiția avorton definiție dex

avorton

găsește rime pentru avorton
Cuvinte apropiate: avorton

AVORTÓN

, avortoni, s.m. Ființă născută înainte de termen; p. ext. om degenerat, cu mari deficiențe. ♦ Fig. Operă (literară, artistică) ratată. – Din fr. avorton.

AVORTÓN

s. (MED.) (pop.) stârpitură. (Un ~ născut la 7 luni.)

AVORTÓN

s. v. lepădătură, pocitanie, pocitură, stârpitură.

avortón

s. m., pl. avortóni

AVORTÓN ~i

m. 1) Animal născut înainte de termen. 2) fig. Ființă insuficient dezvoltată din punct de vedere fizic; stârpitură. /<fr. avorton

AVORTÓN

s.m. Plantă sau animal venit înainte de termen. ♦ Om slab dezvoltat la trup sau la minte; stârpitură. ♦ (Fig.) Lucru nereușit sau ființă înapoiată, nedezvoltată. [< fr. avorton].

AVORTÓN

s. m. 1. plantă, animal venit înainte de termen. ♢ (peior.) om slab dezvoltat la trup sau la minte; stârpitură. 2. (fig.) lucru nereușit. (< fr. avorton)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar