definiția avar definiție dex

avar

găsește rime pentru avar
Cuvinte apropiate: acar, acar, advar, afar, agar, aiar, alar, alvar, amar, amar, apar, arar, ava, aval, avam, avan, avar, avat, avă, avă, aviar, ivăr, ivăr, ovar, ovăr, răvar, savar, var (unitate de măsură), var (oxid de calciu), văr, zvâr

AVÁR1, -Ă

, avari, -e adj., s.m. și f. (Om) zgârcit. – Din fr. avare, lat. avarus.

AVÁR2, -Ă

, avari, -e, s.m. și f., adj. 1. S.m. și f. Persoană făcând parte dintr-o populație turcică așezată în Câmpia Panoniei în timpul marilor migrațiuni ale popoarelor de la începutul evului mediu. 2. Adj. Care aparține avarilor (1), privitor la avari. – Din fr. Avares, lat. Avarus.

AVÁR

s., adj. v. zgârcit.

Avar

cheltuitor, darnic, galant, galantom, generos, mărinimos, risipitor, prodig

avár

adj. m., s. m., pl. avári; f. sg. aváră, pl. aváre

AVÁR ~ă (~i, ~e)

și substantival Care face economii exagerate; zgârcit; calic. /<fr. avare, lat. avarus

AVÁR, -Ă

s.m. și f. Zgârcit. [< fr. avare, it. avaro, lat. avaruslacom].

AVÁR, -Ă

adj., s. m. f. (om) zgârcit, calic. (< fr. avare, lat. avarus)

AVÁR2, -Ă,

(‹ fr. {i}) s.m. și f., adj. 1. S.m și f. (La pl.) Populație turcică din stepele Asiei Centrale așezată în timpul marii migrațiuni a popoarelor în Cîmpia Panonică, unde a creat un stat (568-796), distrus de franci și bulgari; (și la sg.) persoană care făcea parte din această populație. 2. Adj. Care aparține a. (1), privitor la a. ♦ (Substantivat, f.) Limbă din familia altaică, vorbită de avari.
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar