definiția apropriere definiție dex

apropriere

găsește rime pentru apropriere
Cuvinte apropiate: apropiere, apropriere

APROPRIÉRE

, aproprieri, s.f. Acțiunea de a apropria. [Pr.: -pri-e-] – V. apropria.

APROPRIÉRE

s. atribuire, însușire. (~ unui lucru care nu i se cuvine de drept.)

apropriére

s. f. (sil. -pro-pri-e-), g.-d. art. apropriérii; pl. apropriéri

APROPRIÉRE

s.f. Acțiunea de a(-și) apropria și rezultatul ei. [< apropria].

APROPRÍA

, apropriez, vb. I. Tranz. 1. A-și însuși un lucru (străin). 2. A face ca un lucru să fie potrivit pentru un anumit scop. [Pr.: -pri-a] – Din fr. approprier, lat. appropriare.

APROPRIÁ

vb. a-și atribui, a-și însuși. (Își ~ ceva ce nu i se cuvine de drept.)

APROPRIÁ

vb. v. adapta, potrivi.

apropriá

(a face propriu) vb. (sil. -pro-pri-a), ind. prez. 1 sg. apropriéz, 3 sg. și pl.apropriáză, 1 pl. apropriém (sil. -pri-em); ger. apropriínd (sil. -pri-ind)

A APROPRI//Á ~éz

tranz. (mașini, instalații, întreprinderi etc.) A asigura cu proviziile necesare pentru funcționare sau pentru activitate; a alimenta. /<fr. approprier, lat. appropiare

APROPRIÁ

vb. I. tr. 1. A-și însuși un lucru (străin). 2. A face (ceva) să devină potrivit pentru un scop anumit. [Pron. -pri-a, p.i., 3,6 -iază, ger. -iind, part. -iat. / < fr. approprier, cf. lat., it. appropriare].

APROPRIÁ

vb. tr. 1. a-și însuși lucruri sau bunuri străine; a-și atribui. 2. a facedevină potrivit (pentru). (< fr. approprier, lat. appropriare)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar