definiția aducțiile definiție dex

aducțiile

găsește rime pentru aducțiile

ADDÚCȚIE

(‹ fr.) s.f. (FIZIOL.) Mișcare efectuată de un mușchi adductor.

ADÚCȚIE

, aducții, s.f. 1. Construcție hidrotehnică destinată transportării unui fluid de la punctul de captare până la cel de folosire. 2. Mișcare efectuată de un mușchi aductor. [Var.: aducțiúne s.f.] – Din fr. adduction, lat. adductio, -onis.

adúcție

s. f. (sil. -ți-e), art. adúcția (sil. -ți-a), g.-d. art. adúcției; pl. adúcții, art. adúcțiile (sil. -ți-i-)

ADÚCȚI//E ~i

f. 1) tehn. Construcție hidrotehnică pentru conducerea unui fluid de la locul de colectare până la punctul de folosire. ~ de apă potabilă. 2) anat. Mișcare a unui mușchi aductor. [G.-D. aducției; Sil. -ți-e] /<fr. adduction, lat. aductio, ~onis

ADÚCȚIE

, aducții, s.f. (Tehn.) Aducere, transport. ♢ Aducție de apă = apeduct. [Var.: aducțiúne s.f.] – Fr. adduction (lat. lit. adductio, -onis).

ADÚCȚIE

s.f. 1. Transportare, aducere, transport; acțiunea de a îndrepta apele către un anumit loc. ♢ Aducție de apă = apeduct. 2. Acțiunea mușchilor aductori. [Var. aducțiune s.f. / cf. fr. adduction, it. adduzione].

!adúcție/aducțiúne

(-ți-e/-ți-u-) s. f., art. adúcția (-ți-a)/aducțiúnea, g.-d. art. adúcției/aducțiúnii; pl. adúcții/aducțiúni, art. adúcțiile (-ți-i-)/aducțiúnile

ADÚCȚIE

s. f. 1. mișcare de apropiere a unui membru de planul de simetrie al corpului. 2. dirijare a apelor către locul de distribuire. (< fr. adduction, lat. adductio)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar | Kurs walut