sare sinonim, Dictionar de Sinonime DEX

sare

găsește rime pentru sare
Cuvinte apropiate: Aare, care, dare, lare, mare (apă), mare (amplu), măre, nare, oare, pare, safe, saje, sake, sale, sar, sarce, sard, sare, sarf, sari, sari, sart, sart, săra, săra, sără, sări, sârb, sârg, sire, soare, spre, stare, tare, zare

SÁRE

s. 1. (CHIM.) clorură de sodiu, (prin Maram.) slatină. (A pune ~ în mâncare.) 2. (MIN.) sare gemă = halit. 3. (CHIM.) sare de lămâie v. acid citric; sare Seignette = tartrat mixt (sau dublu) de sodiu și potasiu. 4. (FARM.) sarea lui Glauber v. sulfat de sodiu; sare amară v. sulfat de magneziu; sare de Seidlitz v. sulfat de magneziu.

SÁRE

s. v. duh, haz, spirit, umor.

SAREÁCRĂ

s. v. alaun.

SARE DE CENÚȘĂ

s. v. carbonat de potasiu, potasă.

SARE DE CENÚȘĂ

s. v. carbonat de potasiu, potasă.

SARE DE CENÚȘĂ

s. v. carbonat de potasiu, potasă.

SARE DE LEȘÍE

s. v. carbonat de potasiu, potasă.

SARE DE MĂCRÍȘ

s. v. oxalat acid de potasiu.

SARE DE MĂCRÍȘ

s. v. oxalat acid de potasiu.

SARE DE MĂCRÍȘ

s. v. oxalat acid de potasiu.

SĂRÁ

vb. v. saliniza.

SĂRÍ

vb. 1. a sălta, (reg.) a zăleti. (A ~ în înălțime.) 2. a sălta. (A ~ peste gard.) 3. v. escalada. 4. a sălta, a țopăi, (reg.) a hopăi. (Nu mai ~ atâta!) 5. a se arunca, a se avânta, a se azvârli, a se precipita, a se repezi, a se zvârli, (pop.) a se chiti, (Transilv.) a se aiepta. (~ pe cal și pornește în goană!) 6. a se arunca, a se azvârli, a se năpusti, a năvăli, a se precipita, a se repezi, a tăbărî, a se zvârli, (rar) a se prăbuși, (înv. și pop.) a cădea, (înv. și reg.) a năduli, a se prăpăstui, (reg.) a iuruși, a năboi, a se năprăti, a nooti, a se tovărî, (Transilv.) a se aiepta, (Transilv. și Ban.) a se șupi, (înv.) a se da, a năbuși, a năvrăpi, a se slobozi. (Au ~ asupra dușmanului.) 7. v. cădea. 8. v. omite. 9. v. împroșca.

SĂRÍ

vb. v. dansa, dispărea, extinde, întinde, juca, lăți, pieri, propaga, răspândi, țâșni.

SPIRT DE SÁRE

s. v. acid clorhidric.

SPIRT DE SÁRE

s. v. acid clorhidric.

SPIRT DE SÁRE

s. v. acid clorhidric.

ȘAR

s. v. anhidridă arsenioasă, arsenic, culoare, dungă, linie, realgar, rând, șir, șirag, trioxid de arsen, vargă, vopsea.

ȘAR

adj. v. bălțat, pătat, pestriț, tărcat.
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar | Kurs walut