lati sinonim, Dictionar de Sinonime DEX

lati

găsește rime pentru lati
Cuvinte apropiate: bati, clăti, găti, hăti, lacti, lai, lani, lapi, lat, lat, lată, lati, latin, latir, laxi, lăsti, lăți, plati, plăti, sati, tati

CA-LA-BREÁZA

s. breaza (art.), ungureasca (art.), de doi. (Dansul popular românesc ~.)

FRUNZĂ-LÁTĂ

s. v. iris, stânjen, stânjenel.

IARBĂ-LÁTĂ

s. v. iris, stânjen, stânjenel.

LA

adv. v. aproape, aproximativ, cam, circa, vreo.

LA

prep. 1. (local) asupra, către, înspre, spre, (înv.) despre, între, supra. (Își ațintește privirea ~ noi.) 2. (local) în. (Merge ~ vale.) 3. (cauzal) pentru. (Îl pedepsea ~ cea mai mică abatere.) 4. (final) (înv.) spre. (L-a condamnat ~ moarte.)

LA

vb. v. îmbăia, scălda, spăla.

LA ȘCHIOPÍCĂ

s. v. șotron.

LAT

s. v. păduche.

LAT

adj., s. 1. adj. larg, mare. (Pălărie cu boruri ~.) 2. s. v. lățime.

LĂȚÍ

vb. 1. v. extinde. 2. v. răspândi. 3. a circula, a se extinde, a se împrăștia, a se întinde, a se propaga, a se răspândi, a se transmite, (înv.) a se rășchira, a se tinde. (Vestea, zvonul se ~ din gură în gură.) 4. a (se) difuza, a (se) duce, a (se) împrăștia, a (se) întinde, a (se) propaga, a (se) răspândi, a (se) transmite, (rar) a (se) vehicula, (înv.) a (se) povesti, a (se) vesti. (Știrea s-a ~ peste tot.)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar