definiția salii definiție dex

salii

găsește rime pentru salii
Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: sali, salic, salii, salin, salip, salix, salmi, sălai, sălic, sălie, sălui
Cuvinte apropiate: sali, salic, salii, salin, salip, salix, salmi, sălai, sălic, sălie, sălui

sálă (sắli),

s.f. – Încăpere mare. – Var. Mold. șală. Mr. sală. Fr. salle, mr. din it., cf. ngr. σάλα. Fonetismul var. mod. este curios și se explică probabil prin analogie cu multe cuvinte orientale, care au pe ș în tc. și s în ngr. cf. șal, ngr. σάλι, șah, ngr. σάχης etc. -Der. salon, s.n., din fr. salon, mr. salone, din it. salone, cf. ngr. σαλόνι.

sălíe (sălíi),

s.f. – 1. Văl, voal. – 2. Giulgiu. Mag. szálfir” (Candrea).
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar