definiția file definiție dex

file

găsește rime pentru file
Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: fele, fie, fil, fila, filă, file, filer, filer, filet, filet, fileu, fileu, fili, filie, film, filo, filț, fine, fire, five, hile, pile
Cuvinte apropiate: fele, fie, fil, fila, filă, file, filer, filer, filet, filet, fileu, fileu, fili, filie, film, filo, filț, fine, fire, five, hile, pile

FILÉ,

fileuri, s.n. Carne de calitate superioară din lungul șirei spinării unei vite, unui porc sau unui pește; preparat alimentar pregătit din astfel de carne. ♢ (Adjectival) Mușchi file. – Din fr. filet.

FÍLĂ,

file, s.f. Fiecare dintre foile care alcătuiesc un caiet, o carte etc. formată din două pagini; p. ext. pagină. ♢ Expr. A cerceta (o lucrare) filă cu filă = (a cerceta, a verifica o lucrare) amănunțit, de la un capăt la altul, cu mare atenție. – Din ngr. filon.
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.