definiția capat definiție dex

capat

găsește rime pentru capat
Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: cabat, calat, campat, canat, canat, capac, capan, capă, capăt, capot, capsat, captat, carat, casat, cazat, căcat, căcat, căpăta, căpăț, căpău, căpiat, căput, cărat, cătat, ceapăt, crăpat, crăpăt, papat, păpat, râpat, săpat, scapăt, scăpat, tapat, zapat, zapat
Cuvinte apropiate: cabat, calat, campat, canat, canat, capac, capan, capă, capăt, capot, capsat, captat, carat, casat, cazat, căcat, căcat, căpăta, căpăț, căpău, căpiat, căput, cărat, cătat, ceapăt, crăpat, crăpăt, papat, păpat, râpat, săpat, scapăt, scăpat, tapat, zapat, zapat

CÁPĂT,

capete, s.n. 1. Partea extremă a unui lucru, a unei perioade, a unei situații sau a unei stări; margine, limită, sfârșit1, istov. ♢ Loc. adj. Fără (de) capăt = fără sfârșit; îndelungat, întins. ♢ Loc. adv. De la (sau din) capăt = de la început. În capăt = a) în frunte; b) exact, deplin. Până la capăt = până la sfârșit; până la ultimele consecințe, în mod consecvent. ♢ Expr. La capătul lumii (sau pământului) = foarte departe. A pune capăt (unui lucru, unei situații) = a faceînceteze, a termina (cu bine), a rezolva. A da de capăt = a duce la bun sfârșit. A o scoate la capăt cu ceva = a ieși cu bine dintr-o situație neplăcută. A o scoate la capăt cu cineva = a se înțelege cu cineva. Nici un capăt de ață = absolut nimic. Până la (sau într-)un capăt de ață = absolut tot. 2. Fragment; rămășiță de... – Refăcut din pl. capete < lat. capita).

CĂPĂTÁ,

cápăt, vb. I. Tranz. 1. A obține un lucru solicitat, a primi (în dar sau de pomană). ♢ Loc. adj. De căpătat = primit de pomană, obținut prin cerșeală. 2. A câștiga; a agonisi; a dobândi prin... – Lat. pop. capitale.
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar | Kurs walut