definiția citit definiție dex

citit

găsește rime pentru citit
Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: cetit, chitit, cișit, citat, citi, citit, civit, cotit, hitit, pitit, uitit
Cuvinte apropiate: cetit, chitit, cișit, citat, citi, citit, civit, cotit, hitit, pitit, uitit

cití (citésc, citít),

vb. – A parcurge un text. – Var. ceti (înv.). Sl. čitati (Miklosich, Slaw. Elem., 52; Cihac, II, 57; Skok 65), de la čisti,čitǫ „a cinsti, a citi”, care este etimonul lui cinsti. – Der. citanie, s.f. (lectură; înv., învățătură; astăzi, slujbă religioasă), din sl. čitenije, četanije; citeț, s.m. (cititor), din sl. čĭticĭ; citeț, adj. (lizibil), de la citi; citeală, s.f. (înv., lectură, studiu); citire, s.f. (lectură; enciclopedie, manual, carte de școală elementară); cititor, s.m. (lector).
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar