definiția tele definiție dex

tele

găsește rime pentru tele
Cuvinte apropiate: fele, iele, jele, lele, mele, tale, tel, tele, teleo, teler, telex, teli, telie, tell, telo, teme, tete, teve, trele, tule

TELE-

1. Element de compunere care înseamnădeparte”, „la distanță”, „de departe” și care servește la formarea unor substantive, adjective sau verbe. 2. Formă abreviată pentru televiziune, care, izolându-se, a devenit element de compunere cu sensulteleviziune”, „televizor” și servește la formarea unor substantive, adjective și verbe. – Din fr. télé-.

tele-

Pref. care indică ideea de distanță mare. Gr. τήλε-, prin intermediul fr. télé-.

TELE-

Element prim de compunere savantă cu semnificația „(de) la distanță”, „prin intermediul televiziunii”. [Var. tel-. / < fr. télé-, cf. gr. teledeparte].

TELE1-

elem. tel2(e)-.

TÉLE2

s. f. televiziune. (< fr. télé)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar