definiția sinonimic definiție dex

sinonimic

găsește rime pentru sinonimic
Cuvinte apropiate: sinonimic, sinonimică, sinonimie

SINONÍMIC, -Ă,

sinonimici, -ce, adj., s.f. 1. Adj. Care ține de sinonime (2) sau de sinonimie, privitor la sinonime sau la sinonimie. ♢ Derivație sinonimică = procedeu stilistic potrivit căruia două sau mai multe cuvinte din aceeași sferă semantică ajungdesemneze, în sens figurat, același lucru. Dovleac” și „tărtăcuțădesemnează, prin derivație sinonimică, „cap”. 2. S.f. Ramură a lingvisticii care se ocupă cu studiul sinonimelor (2) și al sinonimiei. ♦ Totalitatea sinonimelor (2) unei limbi; sistemul de sinonimie al unei limbi. – Din fr. synonymique, (2) și germ. Synonymik.

SINONÍMIC

adj. (LINGV.) identic, sinonim. (Sen-suri ~.)

sinonímic

adj. m., pl. sinonímici; f. sg. sinonímică, pl. sinonímice

SINONÍMI//C ~că (~ci, ~ce)

Care ține de sinonime; propriu sinonimelor. /<fr. synonymique, germ. Synonymik, synonymisch

SINONÍMIC, -Ă

adj. Referitor la sinonimie. ♦ Derivație sinonimică = procedeu stilistic potrivit căruia două sau mai multe cuvinte cu sensuri apropiate ajungdesemneze în sens figurat același lucru. [Cf. fr. synonymique].

SINONÍMIC, -Ă

I. adj. referitor la sinonimie. o derivație ~ă = procedeu stilistic potrivit căruia două sau mai multe cuvinte cu sensuri apropiate ajungdesemneze același lucru. II. s. f. 1. ramură a lingvisticii care studiază sinonimele. 2. totalitatea sinonimelor unei limbi. (< fr. synonymique, /II/ germ. Synonymik)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar