definiția silabic definiție dex

silabic

găsește rime pentru silabic
Cuvinte apropiate: silabi, silabic, silabie

SILÁBIC, -Ă,

silabici, -ce, adj. Care ține de silabe, privitor la silabe; alcătuit din silabe. ♢ Scriere silabică (sau cu caracter silabic) = scriere în care semnele nu reprezintă sunete, ci silabe. Versificație silabică = versificație bazată pe numărul silabelor, independent de locul accentelor. – Din fr. syllabique, lat. syllabicus.

SILÁBIC

adj. (FON.) plenison. (Vocale ~.)

silábic

adj. m., pl. silábici; f. sg. silábică, pl. silábice

SILÁBI//C ~că (~ci, ~ce)

1) Care ține de silabă; propriu silabei. 2) Care constă din silabe. ♢ Scriere ~că scriere în care fiecare silabă este reprezentată printr-un semn. Versificație ~că versificație bazată pe numărul silabelor dintr-un vers. /<fr. syllabique

SILÁBIC, -Ă

adj. 1. Referitor la silabe; alcătuit din silabe. 2. V. -silab. [cf. fr. syllabique]

SILÁBIC, -Ă

adj. referitor la silabe; alcătuit din silabe. (< fr. syllabique)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar