definiția recoacere definiție dex

recoacere

găsește rime pentru recoacere
Cuvinte apropiate: recoacere

RECOÁCERE

, recoaceri, s.f. Acțiunea de a recoace și rezultatul ei. ♦ Tratament termic aplicat, în scopul îmbunătățirii calităților structurale și fizico-chimice, unor piese sau materiale metalice. – V. recoace.

recoácere

s. f., g.-d. art. recoácerii; pl. recoáceri

RECOÁCER//E ~i

f. metal. Tratament termic, care constă în încălzirea și menținerea unui material metalic la o anumită tempera-tură, urmată de o răcire lentă, în scopul îmbunătățirii calităților lui. /v. a recoace

RECOÁCE

, recóc, vb. III. Tranz. A trata termic un material în stare solidă prin încălzirea până la o anumită termperatură, urmată de o răcire (înceată), în scopul de a-i îmbunătăți proprietățile fizico-chimice, mecanice, tehnologice etc.; a efectua operația de recoacere. – Re1- + coace.

recoáce

vb. coace

A RECOÁCE recóc

tranz. (piese sau materiale metalice) A supune unui tratament de recoacere. /re- + a coace
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar