definiția rafie definiție dex

rafie

găsește rime pentru rafie
Cuvinte apropiate: dafie, grafie, mafie, mafie, rabie, radie, rafie, ragie, rahie, ramie, rație, razie, râie, râie

RÁFIE,

rafii, s.f. Numele mai multor specii de plante din familia palmierilor, cu tulpina scurtă și groasă, ale căror frunze au nervuri foarte rezistente (Raphia); plantă din aceste specii. ♦ P. restr. Fibre obținute din nervurile și din teaca frunzelor acestor plante (sau din coajă de tei), folosite în horticultură, în viticultură și la confecționarea unor obiecte împletite. – Din fr. raphia.

ráfie

s. f. (sil. -fi-e), art. ráfia (sil. -fi-a), g.-d. art. ráfiei; (plante) pl. ráfii, art. ráfiile (sil. -fi-i)

RÁFI//E ~i

f. 1) Specie de palmieri cu tulpina scurtă și cu frunze mari. 2) Fibră obținută din nervurile frunzelor unor astfel de palmieri, care se folosește în pomicultură și în viticultură, la confecționarea unor obiecte împletite (coșuri, cutii etc.). [G.-D. rafiei] /<fr. raphia

RÁFIE

s.f. Nume dat mai multor plante exotice din grupa palmierilor, ale căror fibre sunt folosite la confecționarea sforilor, a legăturilor etc. ♦ Fibră obținută din nervurile frunzelor acestor plante. [Gen. -iei. / < fr. raphia, it. rafia, germ. Raphia].

–RAFÍE

Element secund de compunere savantă cu semnificațiasutură chirurgicală”. [< fr. -rhaphie].

RÁFIE1

s. f. palmier exotic din Africa și America, cu tulpină tare și frunze foarte lungi. ♢ fibră din nervurile frunzelor acestui palmier. (< fr. raphia, germ. Raphia)

-RAFÍE2

elem.sutură chirurgicală”. (< fr. -rhaphie, cf. gr. rhaphe)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar