definiția purtata definiție dex

purtata

găsește rime pentru purtata
Cuvinte apropiate: purtală, purtat, purtata

purtáta

(dans) s. f. art.

PURTÁT1

s.n. 1. (Pop.) Fel, mod de a se îmbrăca; port. 2. Utilizare, întrebuințare. 3. Conduită, purtare, comportare. – V. purta.

PURTÁT2, -Ă,

purtați, -te, adj., s.f. art. 1. Adj. (Despre îmbrăcăminte) Uzat, vechi. 2. Adj. (Despre oameni) Umblat (prin lume); cu experiență. 3. S.f. art. Numele unui dans popular din Ardeal; melodie după care se executa acest dans. – V. purta.

PURTÁT

adj. folosit, uzat, vechi. (Haine ~.)

PURTÁT

s. folosire, întrebuințare, purtare, uzură. (De atâta ~, pantalonii erau rupți.)

PURTÁT

s. v. cârmuire, comportament, com-portare, conducere, conduită, dirigu-ire, domnie, guvernare, îmbrăcăminte, port, purtare, stăpânire.

purtát

s. n.

PURTÁ//T ~tă

(~ți, ~te) 1) v. A PURTA. 2) (despre obiecte, mai ales de îmbrăcăminte sau de încălțăminte) Care s-a uzat în urma folosirii îndelungate. 3) (despre persoane) Care a călătorit mult și a văzut multe; umblat. /v. a (se) purta
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar