definiția pseudopod definiție dex

pseudopod

găsește rime pentru pseudopod
Cuvinte apropiate: pseudocod, pseudopod

PSEUDOPÓD,

pseudopode, s.n. Prelungire temporară a protoplasmei unor protozoare sau a unor celule (ca leucocitele), care servește la locomoție și la prinderea prăzii. [Pr.: pse-u-] – Din fr. pseudopode.

pseudopód

s. n. (sil. pse-u-), pl. pseudopóde

PSEUDOPÓD ~e

n. (la unele protozoare și la unele celule) Prelungire temporară și mobilă a protoplasmei care servește pentru deplasare și pentru prinderea prăzii. /<fr. pseudopode

PSEUDOPÓD,

pseudopode, s.n. Prelungire mobilă provizorie a protoplasmei la amibe, leucocite etc., servind la locomoție și la prinderea hranei.

PSEUDOPÓD

s.n. Prelungire provizorie a protoplasmei la amibe, leucocite etc., cu ajutorul căreia se pot mișca sau pot apuca hrana. [Var. pseudopodium s.n. / < fr. pseudopode, germ. Pseudopodium, cf. gr. pseudosfals, pouspicior].

PSEUDOPÓD

s. n. prelungire protoplasmatică contractilă la protozoare și leucocite, ca organ de locomoție sau pentru prinderea hranei. (< fr. pseudopode)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.