definiția precedent definiție dex

precedent

găsește rime pentru precedent
Cuvinte apropiate: precedent

PRECEDÉNT, -Ă,

precedenți, -te, adj., s.n. 1. Adj. Care precedă pe cineva sau ceva în timp sau în spațiu; premergător, anterior. 2. S.n. Fapt sau caz anterior analog, care poate servi ca exemplu, ca regulă de conduită sau ca justificare pentru faptele sau cazurile ulterioare similare. ♢ Loc. adj. Fără precedent = așa cum nu a mai fost, așa cum nu s-a mai întâmplat până în prezent; nemaipomenit, nemaiîntâlnit, excepțional. – Din fr. précédent.

PRECEDÉNT

adj., s. 1. adj. anterior. 2. s. (rar) precedență. (S-a creat un ~.)

Precedent

posterior, ulterior, următor

precedént

adj. m., pl. precedénți; f. sg. precedéntă, pl. precedénte

precedént

s. n., pl. precedénte

PRECEDÉN//T1 ~tă

(~ți, ~te) Care precedă; premergător; anterior. /<fr. précédent

PRECEDÉNT2 ~e

n. Fapt anterior care permite a înțelege un alt fapt. ♢ Fără ~ cum n-a mai fost; nemaivăzut; nemaipomenit. /<fr. précédent

PRECEDÉNT, -Ă

adj. Premergător, anterior. // s.n. Fapt, caz, exemplu anterior invocat ca autoritate, ca uz stabilit etc. ♦ Fără precedent = nemaiîntâlnit, nemaipomenit. [< fr. précédent].

PRECEDÉNT, -Ă

I. adj. premergător, anterior. II. s. n. fapt, caz anterior care servește ca exemplu sau ca justificare pentru cazurile următoare similare; precedență. o fără ~ = nemaiîntâlnit, nemaipomenit, extraordinar; unic. (< fr. précédent, lat. praecedens)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar