definiția persistente definiție dex

persistente

găsește rime pentru persistente
Cuvinte apropiate: persistent

PERSISTÉNT, -Ă,

persistenți, -te, adj. Care rămâne (multă vreme) neschimbat, care continuăexiste sau să dureze (multă vreme); care se menține fărăslăbească în intensitate. ♢ (Bot.) Frunze persistente = frunze care rămân verzi în timpul uneia sau mai multor ierni. – Din fr. persistant.

PERSISTÉNT

adj. 1. v. stăruitor. 2. v. stăruitor. 3. durabil, rezistent, trainic, (livr.) peren. (Efec-te ~.)

Persistent

impersistent, nepersistent

persistént

adj. m., pl. persisténți; f. sg. persisténtă, pl. persisténte

PERSISTÉN//T ~tă (~ți, ~te)

Care persistă; care durează un timp îndelungat; peren; dăinuitor. ♢ Frunze ~te frunze care se mențin verzi pe arbori și în timpul iernii. /<fr. persistant, germ. Persistenz

PERSISTÉNT, -Ă

adj. Durabil; trainic; stăruitor. ♦ Frunze persistente = frunze care nu cad iarna. [Cf. fr. persistant].

PERSISTÉNT, -Ă

adj. durabil; trainic; stăruitor. ♢ (despre frunze) care nu cade iarna. (după fr. persistant)

PERSISTÉNȚĂ,

persistențe, s.f. Acțiunea sau faptul de a persista; caracterul a ceea ce este persistent; însușirea de a fi persistent. ♢ Persistența imaginilor = fenomen (pe care se bazează cinematografia) care constă în menținerea senzației vizuale pe retină un anumit timp după dispariția obiectului văzut. – Din fr. persistance.

PERSISTÉNȚĂ

s. 1. v. stăruință. 2. v. tenacitate. 3. durabilitate, (livr.) perenitate. (~ unor efecte.) 4. v. dăinuire.

persisténță

s. f., g.-d. art. persisténței; pl. persisténțe

PERSISTÉNȚĂ

f. Caracter persistent. /<fr. persistance, germ. Persistenz

PERSISTÉNȚĂ

s.f. Acțiunea sau faptul de a persista; stăruință, insistență. ♦ Persistența imaginilor = menținere a unei senzații vizuale pe retină un anumit timp după ce imaginea obiectului a dispărut din câmpul vizual. [Cf. fr. persistance, it. persistenza].

PERSISTÉNȚĂ

s. f. faptul de a persista; stăruință, insistență. ♢ persistența imaginilor = menținerea unei senzații vizuale pe retină un anumit timp după ce imaginea obiectului a dispărut din câmpul vizual. (după fr. persistance)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar | Kurs walut