definiția patologie definiție dex

patologie

găsește rime pentru patologie
Cuvinte apropiate: batologie, patologic, patologie, patrologie, potologie, pratologie

PATOLOGÍE

s.f. Ramură a medicinei care studiază cauzele și simptomele bolilor. – Din fr. pathologie.

patologíe

s. f., art. patología, g.-d. patologíi, art. patologíei

PATOLOGÍE

f. 1) Ramură a medicinei care se ocupă cu studiul bolilor și a efectelor provocate de acestea. 2) Deviere de la starea normală de funcționare a organismului; tulburare; afecțiune. /<fr. pathologie

PATOLOGÍE

s.f. Ramură a medicinei care studiază natura și simptomele bolilor. ♢ Patologie forestieră = disciplină care studiază bolile plantelor forestiere; patologie a cărții = cunoașterea și tratarea stricăciunilor care se pot ivi la o carte. ♦ (Rar) Stare patologică. ♦ Totalitatea modificărilor morbide care apar în țesuturi în anumite boli. V. simptom. [Gen. -iei. / < fr. pathologie, cf. gr. pathosboală, logosstudiu].

PATOLOGÍE

s. f. 1. ramură a medicinei care studiază cauzele, simptomele și evoluția bolilor, precum și mijloacele de prevenire și tratare a acestora. 2. stare patologică. ♢ totalitatea manifestărilor unei boli. (< fr. pathologie)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar