definiția panoramicii definiție dex

panoramicii

găsește rime pentru panoramicii

PANORÁMIC, -Ă,

panoramici, -ce, adj., s.n. 1. Adj. Care ține de panoramă (1), privitor la panoramă, de panoramă. ♢ Fotografie panoramică = fotografie, luată de obicei din avion, care cuprinde un peisaj vast. Ecran panoramic = ecran de cinematograf de formă semicirculară, cu lățimea mult mai mare în raport cu înălțimea. 2. S.n. (Cin.) Cadru vizual cuprinzător obținut prin deplasarea aparatului de filmat sau a camerei de televiziune în jurul unui ax orizontal sau vertical, fără ca operatorul să-și părăsească locul. – Din fr. panoramique.

panorámic

adj. m. (sil. mf. pan-), pl. panorámici; f. sg. panorámică, pl. panorámice

PANORÁMI//C ~că (~ci, ~ce)

1) Care ține de panoramă; propriu panoramei. Priveliște ~că. 2) Care are aspect de panoramă; asemănător cu o panoramă; de mare vizibilitate. ♢ Ecran ~ ecran cinematografic de formă semicirculară, având lățimea mult mai mare decât înălțimea. /<fr. panoramique

PANORÁMIC, -Ă

adj. De panoramă, care redă o panoramă. ♦ Cinematograf panoramic = cinematograf bazat pe un procedeu constând în a facepivoteze aparatul de filmat pe un ax orizontal sau vertical în timpul luării vederilor; ecran panoramic = ecran de cinematograf semicircular, cu lățimea mult mai mare față de înălțime; fotografie panoramică = fotografie care cuprinde un peisaj extins prin rotirea circulară a aparatului. [< fr. panoramique].

PANORÁMIC, -Ă

I. adj. referitor la panoramă, care redă o panoramă. o cinematograf ~ = cinematograf bazat pe un procedeu constând în a facepivoteze aparatul de filmat pe un ax orizontal sau vertical în timpul luării vederilor; ecran ~ = ecran semicircular, cu lățimea mult mai mare față de înălțime. II. s. n. cadru larg în film sau televiziune. (< fr. panoramique)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar | Kurs walut