definiția panica definiție dex

panica

găsește rime pentru panica
Cuvinte apropiate: bănică, lânică, mânică, pancă, panic, panica, panicat, panică, paniță, păpică, păunică, pâinică, pâncă, pânzică, prănica, punica

panicá

vb., ind. prez. 1 sg. panichéz, 3 sg. și pl. panicheáză

PANICÁ

vb. I. tr. (fam.) a înnebuni, a scoate din minți, a îngrozi. II. refl. a-și pierde capul. (< fr. paniquer)

pánic

adj. m., pl. pánici; f. sg. pánică, pl. pánice

PÁNICĂ

s.f. Senzație de spaimă violentă de care este cuprinsă subit (și adesea fără temei) o persoană sau o colectivitate. ♢ Expr. A intra în panică = a se neliniști, a se alarma, a se speria (foarte tare). – Din ngr. panikós, fr. panique, it. panico, germ. Panik.

pánică

s. f., g.-d. art. pánicii

PÁNI//CĂ ~ci

f. Spaimă subită și violentă (fără temei), care cuprinde o persoană sau o colectivitate. ♢ A intra în ~ a se alarma. [G.-D. panicii] /<ngr. panikós, fr. panique, germ. Panik

PÁNICĂ

s.f. Spaimă, frică mare, subită, adesea fără temei; teroare. [Gen. -cii. / < fr. panique, cf. it. panico, gr. panikos < Panzeul care producea groază călătorilor].

PÁNICĂ

s. f. spaimă mare, subită, adesea fără temei. (< fr. panique, lat. panicus, gr. panikos)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar