definiția molecula definiție dex

molecula

găsește rime pentru molecula
Cuvinte apropiate: molecular, moleculă

MOLECÚLĂ

, molecule, s.f. Cea mai mică parte dintr-o substanță care mai păstrează compoziția procentuală și toate proprietățile chimice ale acelei substanțe *Moleculă-gram = cantitate dintr-o substanță a cărei greutate în grame este egală cu greutatea ei moleculară; mol1. – Din fr. molécule

MOLECÚLĂ

s. 1. (FIZ.) (înv.) parte, părticică. (~ a unui corp.) 2. (FIZ., CHIM.) moleculă activă = moleculă reactivă; moleculă biatomică = moleculă diatomică; moleculă diatomică v. moleculă biatomică; moleculă dublă v. dimer; moleculă-gram = mol; moleculă reactivă v. moleculă activă.

molecúlă

s. f., g.-d. art. molecúlei; pl. molecúle

MOLECÚL//Ă ~e

f. Partea cea mai mică dintr-o substanță, care păstrează proprietățile chimice și structura substanței respective. *Moleculă-gram unitate de măsură a capacității de materie; mol. /<fr. molécule

MOLECÚLĂ

s.f. Cea mai mică părticică dintr-o substanță care are compoziția chimică și structura la fel cu a substanței respective și care (în cazul elementelor) poate fi descompusă fără să se distrugă constituția sau proprietățile substanței. ♢ Moleculă-gram = cantitatea unei substanțe măsurată în grame, egală cu greutatea ei moleculară; mol. [< fr. molécule, cf. it., lat. moleculamică masă de materie].

MOLECÚLĂ

s. f. cea mai mică parte dintr-o substanță, care are compoziția chimică și structura la fel cu a substanței respective. o ~-gram = cantitatea unei substanțe măsurată în grame, egală cu greutatea ei moleculară; mol1. (< fr. molécule, lat. molecula)

molecúlă-grám

s. f., g.-d. art. molecúlei-grám; pl. molecúle-grám
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar