definiția mixt definiție dex

mixt

găsește rime pentru mixt
Cuvinte apropiate: mirt, mist, mit, mix, mixa, mixat, mixo, mixt, mixta

MIXT, -Ă

, micști, mixte, adj., s.f. pl. 1. Adj. Alcătuit din elemente deosebite (ca natură, origine, funcție etc.); ♢ Școală mixtă = școală în care învață elevi de ambele sexe. Cor mixt = cor compus din voci bărbătești și voci femeiești. Tren mixt = tren compus din vagoane de călători și vagoane de marfă. Număr mixt = număr compus din numere întregi și din fracții ordinare. 2. S.f. pl. Produse miniere naturale constituite din mai multe minerale concrescute, care trebuie sfărâmate în vederea separării substanțelor utile. – Din fr. mixte, lat. mixtus, -a, -um.

mixt

adj. m., pl. micști; f. sg. míxtă, pl. míxte

MIXT míxtă (micști, míxte)

Care este format din mai multe elemente de natură diferită; constituit din elemente eterogene; amestecat; combinat.Număr ~ număr care constă din numere întregi și din fracții ordinare. /<fr. mixte, lat. mixtus, ~a, ~um

MIXT, -Ă

adj. Format, compus din elemente eterogene; amestecat. ♢ Școală mixtă = școală frecventată de elevi de ambele sexe; cor mixt = cor format din voci bărbătești și voci femeiești; (mat.) număr mixt = Număr format din numere întregi și din fracții. [Cf. fr. mixte, lat. mixtusamestecat].

MIXT, -Ă

I. adj. compus din elemente eterogene; ames-tecat. o școală (sau clasă) ~ă = școală (clasă) frecventată de elevi de ambele sexe; cor ~ = cor format din voci bărbătești și femeiești; (mat.) număr ~ = număr format din numere întregi și din fracții. II. s. f. pl. produse miniere naturale din minerale diferite, concrescute. ♢ produse intermediare conținând atât materiale utile, cât și sterile. (< fr. mixte, lat. mixtus)

mixté

(mineral.) s. f. pl.
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.