definiția microscopic definiție dex

microscopic

găsește rime pentru microscopic
Cuvinte apropiate: amicroscopic, macroscopic, microscopic, microscopie

MICROSCÓPIC, -Ă,

microscopici, -ce, adj. l. Care nu se poate vedea sau cerceta decât cu miscroscopul. 2. Care aparține microscopului, privitor la microscop. 3. Fig. Foarte mic, minuscul; p. ext. fără valoare, neînsemnat. – Din fr. microscopique.

MICROSCÓPIC

adj. v. infim.

Microscopic

macroscopic

microscópic

adj. m. (sil. -cro-; mf. -sco-), pl. microscópici; f. sg. microscópică, pl. microscópice

MICROSCÓPI//C ~că (~ci, ~ce)

1) Care ține de microscop; propriu microscopului. Analiză ~că. 2) Care poate fi cercetat numai cu microscopul; care este vizibil numai la microscop. Organism ~. 3) fig. Care are proporții foarte reduse; foarte mic; minuscul; miniatural; pitic; milimetric. /<fr. microscopique

MICROSCÓPIC, -Ă

adj. 1. Care poate fi văzut numai la microscop. ♦ Efectuat cu microscopul. 2. (Fig.) Extrem de mic, minuscul; (p. ext.) fără valoare, neînsemnat. [< fr. microscopique].

MICROSCÓPIC, -Ă

adj. 1. de dimensiuni vizibile numai la miscroscop. ♢ care se efectuează cu microscopul. 2. (fig.) extrem de mic, minuscul; (p. ext.) fără valoare, neînsemnat. ♢ (s. n.) cel mai mic corp de literă, de 2,5 puncte tipografice. (< fr. microscopique)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar