definiția maximum definiție dex

maximum

găsește rime pentru maximum
Cuvinte apropiate: maximum, maximus

MÁXIMUM

s.n. 1. Limita superioară peste care nu se poate trece; maxim1. ♢ Loc. adv. La maximum = în cel mai înalt grad. 2. Cea mai mare cantitate, valoare, intensitate; maxim1. ♦ (Adverbial) În cantitatea, timpul, spațiul maxim2 posibil. – Din lat. maximum, fr. maximum.

MÁXIMUM

s. maxim. (~ul unei valori.)

máximum

adv.

máximum

s. n., art. máximumul

MÁXIMUM1

n. Valoare reprezentând extrema superioară (atinsă de o cantitate variabilă); limită superioară. ~ul temperaturii. /<lat. maximum, fr. maximum

MÁXIMUM2

adv. Cel mult. /<lat. maximum, fr. maximum

MÁXIMUM

s.n. Cea mai mare valoare pe care o poate lua o mărime variabilă; maxim. ♦ Punct, limită superioară. ♢ La maximum = în cel mai înalt grad. // adv. Cel mult. [< lat., fr. maximum].

MÁXIMUM

I. s. n. 1. punct, limită superioară. 2. cea mai mare cantitate, valoare, intensitate etc. o la ~ = în cel mai înalt grad. II. adv. cel mult. (< fr., lat. maximum)

la máximum

loc. adv.
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar