definiția matematica definiție dex

matematica

găsește rime pentru matematica
Cuvinte apropiate: matematic, matematică, matematiza

MATEMÁTIC2

, -Ă, matematici, -ce, adj. Care se referă la matematică, care ține de matematică, bazat pe principiile matematicii; de matematică, matematicesc. ♦ Fig. (Adverbial) Precis, riguros, exact. – Din fr. mathématique, it. matematico.

MATEMÁTIC1

, matematici, s.m. (Înv.) Matematician. – Din it. matematico, germ. Mathematikus.

MATEMÁTIC

adj. (înv.) matematicesc. (Operație ~.)

MATEMÁTIC

adv. v. exact, fix, precis, punct.

MATEMÁTIC

s. v. astrolog, matematician.

matemátic

adj. m., pl. matemátici; f. sg. matemátică, pl. matemátice

matemátic

(matematician) s. m., pl. matemátici

MATEMÁTI//C1 ~că (~ci, ~ce)

1) Care ține de matematică; bazat pe principiile matematicii. 2) Care vădește o exactitate riguroasă. Precizie ~că. /<fr. mathématique, it. matematico

MATEMÁTIC2

adv. Cu mare precizie. /<fr. mathématique, it. matematico

MATEMÁTIC, -Ă

adj. Referitor la matematică, bazat pe matematică. ♦ adv. Exact, precis, riguros. [Cf. fr. mathématique, it. matematico, germ. mathematisch < lat. mathematicus].

MATEMÁTIC, -Ă

I. adj. referitor la matematică, bazat pe principiile matematicii. ♢ (adv.) exact, precis, riguros. II. s. f. știință care studiază mărimile, relațiile cantitative și formele spațiale cu ajutorul raționamentului deductiv, entitățile de natură abstractă, precum și relațiile dintre acestea. (< fr. mathématique, lat. mathematicus, gr. mathematikos, /II/ lat. mathematica, it. matematica)

MATEMÁTICĂ,

matematici, s.f. Știință care se ocupă cu studiul mărimilor, al relațiilor cantitative și al formelor spațiale (cu ajutorul raționamentului deductiv). – Din lat. mathematica, fr. mathématique, it. matematica.

matemátică

(știința) s. f., g.-d. art. matemáticii; pl. matemátici

MATEMÁTI//CĂ ~ci

f. Știință care studiază mărimile, relațiile cantitative și formele spațiale, ce pot fi calculate și măsurate. [G.-D. matematicii] /<lat. mathematica, fr. mathématique, it. matematica

MATEMÁTICĂ

s.f. Știință care studiază mărimile, relațiile cantitative și formele spațiale. [Cf. lat. mathematica, it. matematica, fr. mathématique].
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar