definiția marcotă definiție dex

marcotă

găsește rime pentru marcotă
Cuvinte apropiate: cârcotă, harcotă, marcota, marcotaj, marcotaș, marcotat, marcotă, marcotcă, marmotă, marotă, mascotă, mârfota

MARCÓTĂ,

marcote, s.f. Lăstar al unei plante, nedesprins de ea, înfipt cu capătul liber în pământ pentru a prinde rădăcină și care, tăiat și răsădit după ce a făcut rădăcină, dă o plantă nouă. – Din fr. marcotte.

MARCÓTĂ

s. (BOT.) (rar) marcotaș. (~ de viță de vie.)

marcótă

s. f., pl. marcóte

MARCÓT//Ă ~e

f. Ramură a unei plante, care se îngroapă în pământ, și care, după ce a prins rădăcini, se separă de planta-mamă, formând o nouă plantă. /<fr. marcotte

MARCÓTĂ

s.f. Lăstar nedesprins de planta-mamă, care se înfige cu capătul liber în pământ pentru a prinde rădăcină și care, tăiat și răsădit, poate da o nouă plantă. ♦ Plantă obținută prin marcotaj. [< fr. marcotte].

MARCÓTĂ

s. f. lăstar nedesprins de planta-mamă, care se înfige cu capătul liber în pământ pentru a prinde rădăcină și care, tăiat și răsădit, poate da o nouă plantă. ♢ plantă obținută prin marcotaj. (< fr. marcotte)

MARCOTÁ,

marcotez, vb. I. Tranz. A înmulți o plantă prin marcotaj. – Din fr. marcotter.

marcotá

vb., ind. prez. 1 sg. marcotéz, 3 sg. și pl. marcoteáză

MARCOTÁ

vb. I. tr. A culca și a acoperi cu pământ tulpinile plantelor pentru a le faceprindă rădăcină. [< fr. marcotter].

MARCOTÁ

vb. tr. a culca și a acoperi cu pământ tulpinile plantelor pentru a le faceprindă rădăcini; a face operația de marcotaj. (< fr. marcotter)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar