definiția introloca definiție dex

introloca

găsește rime pentru introloca
Cuvinte apropiate: întroloca, întrolocat, întruloca

ÎNTROLOCÁ,

întrolóc, vb. I. (Reg.) 1. Refl. A se strânge la un loc, a se întruni, a se reuni. 2. Tranz. și refl. A (se) forma, a (se) închega, a (se) înjgheba. 3. Tranz. (Rar) A uni; a împerechea. [Var.: întrulocá, întorlocá vb. I] – Din într-un loc.

ÎNTROLOCÁ

vb. v. acompania, aduna, conduce, duce, însoți, întovărăși, întruni, pe-trece, reuni, strânge.

A (se) întroloca

≠ a (se) separa

întrolocá

vb., ind. prez. 1 sg. întrolóc, 3 sg. și pl. întroloácă

A ÎNTROLOCÁ întorlóc

tranz. pop. A face să se întroloace; a întruni. /Din într-un loc

A SE ÎNTROLOCÁ mă întrolóc

intranz. pop. 1) A se strânge laolaltă; a se aduna la un loc; a se întruni. 2) fam. (despre persoana de sex opus) A se uni (din nou) într-o familie. /Din într-un loc
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar | Kurs walut