definiția intelesuri definiție dex

intelesuri

găsește rime pentru intelesuri

bíne înțelés

(înțeles bine) adv. + adj.

ÎNȚELÉS2,

înțelesuri, s.n. Semnificație (a unui lucru, a unei vorbe, a unui gest etc.); sens, tâlc, noimă. ♢ Loc. adj. și adv. Pe înțeles sau pe înțelesul tuturor = putând fi priceput de oricine, lămurit. Cu înțeles = cu o semnificație adâncă, sugerând o anumită concluzie. – V. înțelege.

ÎNȚELÉS1

adj. (în loc.) De la sine înțeles = fără îndoială, sigur. – V. înțelege.

ÎNȚELÉS

s. 1. v. sens. 2. v. semnificație. 3. v. mesaj.

Înțeles

neînțeles

înțelés

s. n., pl. înțelésuri

ÎNȚELÉS1 ~uri

n. Conținut logic interior; semnificație a unui lucru; sens. ♢ Pe ~ul tuturor într-o formă limpede pentru oricine. Cu ~ cu o anumită semnificație; cu tâlc; cu rost. /v. a înțelege

ÎNȚEL//ÉS2 ~eásă (~éși, ~ése)

v. A ÎNȚELEGE.De ~ cu care te poți înțelege. De la sine ~ fără îndoială; sigur; negreșit. /v. a înțelege
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar