definiția instante definiție dex

instante

găsește rime pentru instante
Cuvinte apropiate: instant, instant

INSTÁNȚĂ,

instanțe, s.f. (Și în sintagma instanță judecătorească) Organ de stat însărcinat cu soluționarea litigiilor dintre persoanele fizice sau dintre acestea și persoanele juridice. ♢ Expr. În ultimă instanță = în cele din urmă, până la urmă, nemaiavând altă cale. – Din fr. instance, lat. instantia.

INSTÁNȚĂ

s. (JUR.) justiție. (S-a prezentat în fața ~.)

instánță

s. f., g.-d. art. instánței; pl. instánțe

INSTÁNȚ//Ă ~e

f. Organ de stat însărcinat cu aplicarea justiției. ♢ Primă ~ primă treaptă în ierarhia jurisdicției. În ultimă ~ în cele din urmă; până la urmă. /<fr. instance, lat. instantia

INSTÁNȚĂ

s.f. Organ de stat însărcinat cu aplicarea justiției; autoritate judecătorească. ♢ În ultimă instanță = până la urmă. [Cf. fr. instance, it. istanza, lat. instantia < in – în, stare – a sta].

INSTÁNȚĂ

s. f. organ de stat însărcinat cu judecarea cauzelor civile și penale; autoritate judecătorească. o în ultimă ~ = până la urmă. (< fr. instance, lat. instantia)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar