definiția insarcinat definiție dex

insarcinat

găsește rime pentru insarcinat
Cuvinte apropiate: însărcina, însărcinat, însărcinată

ÎNSĂRCINÁ,

însărcinez, vb. I. Tranz. 1. A încredința cuiva îndeplinirea unei acțiuni; a da cuiva o sarcină. ♦ Refl. A lua asupra sa o sarcină. 2. A face ca o femeiedevină gravidă. – În + sarcină.

ÎNSĂRCINÁ

vb. 1. (înv.) a sărcina. (L-a ~ cu următoarele ...) 2. v. angaja. 3. (pop.) a împovăra, a îngreuna. (A ~ o femeie.)

ÎNSĂRCINÁ

vb. v. împovăra, încărca, îngreuia, îngreuna.

însărciná

vb., ind. prez. 1sg. însărcinéz, 3 sg. însărcineáză

A ÎNSĂRCIN//Á ~éz

tranz. 1) (persoane) A face responsabil de îndeplinirea unui lucru; a pune să răspundă de o misiune. 2) A facecapete sarcină; a lăsa gravidă; a îngreuna. /în + sarcină

ÎNSĂRCINÁT, -Ă,

(1) însărcinați, s.m., (2) însărcinate, adj. 1. S.m. (În sintagma) Însărcinat cu afaceri = diplomat care reprezintă guvernul său pe lângă un șef de stat străin, în absența sau în locul ambasadorului. 2. Adj. (Despre femei) Care poartă un făt în pântece; gravidă. – V. însărcina.

însărcinát

s. m., pl. însărcináți

ÎNSĂRCINÁ//T ~tă (~ți, ~te)

și substantival v. A ÎNSĂRCINA.~ cu afaceri diplomat de clasă inferioară care conduce misiunea diplomatică în lipsa șefului. /v. a însărcina
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar