definiția hiperurbanism definiție dex

hiperurbanism

găsește rime pentru hiperurbanism
Cuvinte apropiate: hiperurbanism

HIPERURBANÍSM,

hiperurbanisme, s.n. Fenomen care constă în crearea unor variante fonetice, forme gramaticale, accentuări sau grafii necorecte, datorită intenției vorbitorului de a evita o exprimare sau o grafie presupusă neliterară; formă care rezultă din acest fenomen. – Din fr. hyperurbanisme.

HIPERURBANÍSM

s. (LINGV.) hipercorectitudine, formă hipercorectă.

hiperurbanísm

s. n. (sil. mf. -per-), pl. hiperurbanísme

HIPERURBANÍSM

~e n. 1) Fenomen care constă în crearea unor variante fonetice, forme gramaticale, accentuări sau grafii necorecte, datorită intenției vorbitorului de a evita o exprimare sau o grafie presupusă neliterară. 2) Formă care rezultă din acest fenomen. /<fr. hyperurbanisme

HIPERURBANÍSM

s.n. Schimbare a formei corecte a unui cuvânt datorită unei analogii greșite și din dorința de a-l faceaibă un aspect mai literar; hipercorectitudine. [< fr. hyperurbanisme, cf. gr. hyper – în exces, lat. urbsoraș].

HIPERURBANÍSM

s. n. schimbare a formei corecte a unui cuvânt datorită unei analogii greșite și din dorința de a-l faceaibă un aspect mai literar; formă care rezultă din această schimbare. (< fr. hyperurbanisme)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar