definiția financiare definiție dex

financiare

găsește rime pentru financiare
Cuvinte apropiate: financiar

FINANCIÁR, -Ă

, financiari, -e, adj., s.m. și f. 1. Adj. Care ține de organizarea definitie/finante">finanțelor, privitor la finanțe, la circulația banilor, a creditului etc.; p. ext. bănesc. 2. S.m. și f. Specialist în operații financiare (1). 3. S.m. și f. Persoană care deține capital financiar. [Pr.: -ci-ar] – Din fr. financier. Cf. it. finanziario.

FINANCIÁR

adj. bănesc, (livr.) pecuniar. (Mijloace ~.)

financiár

adj. m., s. m. (sil. -ci-ar), pl. financiári; f. sg. financiáră, pl. financiáre

FINANCIÁR1

(~i, ~e) m. și f. 1) Lucrător specializat în operații financiare. 2) Persoană care dispune de capital bănesc. [Sil. -ci-ar] /<fr. financier

FINANCIÁR2

( ~i, ~e) Care ține de finanțe; referitor la finanțe. Operații ~e. [Sil. -ci-ar] /<fr. financier

FINANCIÁR, -Ă

adj. Referitor la circulația banilor, a creditelor etc.; (p. ext.) bănesc. // s.m. și f. 1. Specialist în operații financiare. 2. Bancher; capitalist. [Pron. -ci-ar. / < fr. financier, it. finanziario].

FINANCIÁR, -Ă

I. adj. referitor la finanțe, la circulația banilor, a creditelor etc.; bănesc. o capital ~ = capital rezultat din contopirea capitalului bancar cu cel industrial. II. s. m. f. 1. posesor de capital financiar. 2. specialist în materie de finanțe; finanțist. (< fr. financier)

inginer financiar

expr. (pub., peior.) autor al unei escrocherii / fraude de mari proporții.

inginerie financiară

expr. (pub., peior.) escrocherie, fraudă de mari proporții.

jenă financiară

expr. lipsă de bani.
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar