definiția lucrator definiție dex

lucrator

găsește rime pentru lucrator
Cuvinte apropiate: lucrător

lucrătoáre

(persoană) s. f. (sil.-cră-), g.-d. art. lucrătoárei; pl. lucrătoáre

LUCRĂTÓR, -OÁRE,

lucrători, -oare, adj., s.m. și f. I. Adj. 1. Care lucrează, care muncește. 2. (Despre zile) În care se lucrează, de lucru. 3. (Înv.; despre plantațiile de vie) Care dă rod. ♦ (Despre mine) Care poate fi exploatat, care este în activitate. II. S.m. și f. Persoană care muncește producând bunuri materiale; p. gener. orice om care muncește (într-un anumit domeniu). – Lucra + suf. -ător.

LUCRĂTÓR

adj. (înv.) prost. (Zile ~oare și zile de sărbătoare.)

LUCRĂTÓR

adj. v. activ, harnic, muncitor, neobosit, neostenit, productiv, rodi-tor, silitor, sârguincios, sârguitor, vrednic, zelos.

LUCRĂTÓR

s. v. muncitor.

Lucrător

nelucrător

lucrătór

adj. m., s. m. (sil. -cră-), pl. lucrătóri; f. sg. și pl. lucrătoáre

LUCRĂT//ÓR1 ~oáre (~óri, ~oáre)

1) Care lucrează mult; harnic. 2) (despre zile) Care este de lucru. 3) (despre mine) Care poate fi exploatat. /a lucra + suf. ~tor

LUCRĂT//ÓR2 ~oáre (~óri, ~oáre)

m. și f. Persoană care lucrează într-un anumit domeniu, producând bunuri materiale; muncitor. /a lucra + suf. ~tor
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar