definiția fabricat definiție dex

fabricat

găsește rime pentru fabricat
Cuvinte apropiate: fabrica, fabricant, fabricat, fabrică

FABRICÁT

, fabricate, s.n. Marfă produsă într-o fabrică, într-o uzină etc. – Din germ. Fabrikat.

fabricát

s. n. (sil. -bri-), pl. fabricáte

FABRICÁT ~e

n. Produs finit obținut prin fabricare. /<germ. Fabrikat

FABRICÁT

s.n. Produs al unei fabrici. [< fabrica, după germ. Fabrikat].

FABRICÁT

s. n. produs obținut prin fabricație. (< germ. Fabrikat)

FABRICÁ,

fábric, vb. I. Tranz. A produce o marfă în serie și în cantități mari, prelucrând materia primă într-o fabrică, într-o uzină etc. ♦ P. gener. (Fam.) A face, a confecționa, a realiza. ♦ Fig. A născoci, a plăsmui, a inventa. – Din fr. fabriquer, lat. fabricare.

FABRICÁ

vb. 1. a face, a produce. (Uzina ~ 100 de automobile pe zi.) 2. v. confecționa.

FABRICÁ

vb. v. inventa, născoci, plăsmui, scorni, ticlui.

fabricá

vb. (sil. -bri-), ind. prez. 1 sg. fábric, 3 sg. și pl. fábrică

A FABRICÁ fábric

tranz. 1) (mărfuri, produse) A produce în serie, prelucrând materia primă (la o fabrică, la o uzină). 2) fig. depr. A face în grabă și necalitativ. ~ versuri. 3) fig. A crea în imaginație în mod arbitrar; a ticlui; a născoci; a inventa; a izvodi; a broda. /<fr. fabriquer, lat. fabricare

FABRICÁ

vb. I. tr. 1. A lucra, a confecționa anumite obiecte prin prelucrarea unei materii prime. ♦ A lucra prin procedee mecanice (mai ales într-o fabrică). 2. (Peior.) A face ceva la repezeală; a născoci, a inventa. [P.i. fábric. / < fr. fabriquer, cf. lat. fabricare].

FABRICÁ

vb. tr. 1. a produce anumite obiecte prin prelucrarea unei materii prime într-o fabrică sau uzină. 2. (fam.) a face ceva la repezeală. ♢ (fig.) a născoci, a inventa. (< fr. fabriquer, lat. fabricare)

fabrica

, fabric v.r. (tox.) a lua o nouă doză de drog pentru a îndepărta starea depresivă provocată de sindromul de sevraj.
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar