definiția dac definiție dex

dac

găsește rime pentru dac
Cuvinte apropiate: ac, bac, bâc, da, dac, dacă, daco, dal, dam (cerb), dam (clădire), dan, dar, dat, dat, , dâcă, dec, diac, diac, diac, doc, drac, hac, hâc, iac, jac, lac, mac, mâc, oac, pac, pâc, rac (crustaceu), rac (unealtă), sac, sâc, tac, țac, vac

DAC, -Ă

, daci, -ce, adj. s.m. și f. 1. Adj. Care se referă la Dacia sau la populația ei, privitor la Dacia sau la populația ei; dacic. 2. S.m. și f. Persoană care făcea parte din populația de bază a Daciei. – Din lat. Dacus.

DAC

s., adj. 1. s. get. (~ii erau numiți geți de către greci.) 2. adj. dacic, get, getic. (Populația ~.)

dac

adj. m., s. m., pl. daci; f. sg. dácă, pl. dáce

DA//C1 ~că

(~ci, ~ce) ist. Care aparținea Daciei sau populației ei; din Dacia. /<lat. Dacus

DA//C2 ~că (~ci, ~ce)

m. și f. ist. Persoană care făcea parte din populația de bază a Daciei. /<lat. Dacus

tráco-dácă

s. f., g.-d. art. tráco-dácei; pl. tráco-dáce
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.