definiția crioscopie definiție dex

crioscopie

găsește rime pentru crioscopie
Cuvinte apropiate: crioscopic, crioscopie

CRIOSCOPÍE

s.f. Metodă de determinare a greutății moleculare a unei substanțe prin măsurarea coborârii temperaturii de solidificare a acelei substanțe într-un solvent. [Pr.: cri-o-] – Din fr. cryoscopie.

crioscopíe

s. f. (sil. cri-; mf. -sco-), art. crioscopía, g.-d. crioscopíi, art. crioscopíei

CRIOSCOPÍE

f. Metodă de determinare a greutății moleculare a unei substanțe. /<fr. cryoscopie

CRIOSCOPÍE

s.f. Metodă de determinare a greutății moleculare a unei substanțe prin măsurarea coborârii temperaturii de solidificare a acelei substanțe într-un solvent; criometrie. [< fr. cryoscopie, cf. gr. kryosfrig, skopeinexaminare].

CRIOSCOPÍE

s. f. criometrie. (< fr. cryoscopie)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar