definiția complacere definiție dex

complacere

găsește rime pentru complacere
Cuvinte apropiate: complacere, complăcere

COMPLÁCE

vb. III. v. complăcea.

COMPLÁCE

vb. III. v. complăcea.

COMPLÁCE

vb. III. v. complăcea.

COMPLÁCE

vb. III. v. complăcea.

COMPLĂCEÁ,

complác, vb. II. Refl. A găsi o mulțumire completă în ceva; (peior.) a se mulțumi cu o anumită situație fără a încerca să o depășească. [Var.: compláce vb. III] – Con1- + plăcea (după fr. complaire).

complăceá

vb. → plăcea

A SE COMPLĂCEÁ mă complác

intranz. 1) A avea satisfacție; a găsi plăcere. 2) A fi mulțumit de o anumită situație (de obicei, nesatisfăcătoare), fără a căuta să o depășească. /con- + a plăcea

COMPLĂCEÁ

vb. II. refl. A se simți bine într-o anumită situație; a găsi mulțumire completă în ceva. [P.i. complác, var. complace vb. III (nerecomandabil). [< con- + plăcea, după fr. complaire, it. complacere].

COMPLĂCEÁ

vb. refl. a se simți bine într-o anumită situație; a găsi mulțumire în ceva. (după fr. complaire)

COMPLĂCÉRE

s.f. (Înv.) Amabilitate, complezență. – V. complăcea.

COMPLĂCÉRE

s. v. amabilitate, bunăvoință, serviabilitate.

complăcére

s. f., g.-d. art. complăcérii
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar