definiția comod definiție dex

comod

găsește rime pentru comod
Cuvinte apropiate: comid, comod, comodă, comor, comos

COMÓD

, -Ă, comozi, -de, adj. 1. De care te poți folosi ușor și cu plăcere; lesnicios, plăcut, confortabil. ♦ Tihnit, liniștit. 2. (Peior.; despre oameni) Care nu vreafacă eforturi; care nu înțelegeiasă din obiceiurile lui, din ritmul lui tihnit, obișnuit de viață; p. ext. leneș, indolent. – Din fr. commode, lat. commodus.

COMÓD

adj., adv. 1. adj. confortabil, (reg.) îndemânos, (Mold.) îndemânatic. (Un fotoliu ~.) 2. adv. bine, confortabil, (Munt.) tabla-bașa. (Te rog să te așezi ~ în fotoliu.) 3. adj. v. lesnicios. 4. adj. lesnicios, practic. (O soluție ~.) 5. adv. v. lesne. 6. adv. îndemână, lesne, ușor. (Îi e mai ~ să spună că nu poate!) 7. adj. liniștit, tihnit, ușor. (O viață ~.) 8. adj. v. lejer.

Comod

incomod, necomod, neîndemânatic, neîndemânos

comód

adj. m., pl. comózi; f. sg. comódă, pl. comóde

COMÓ//D ~dă (~zi, ~de)

și adverbial 1) Care poate fi folosit sau mânuit cu ușurință; potrivit la utilizare; practic. 2) (despre persoane) Care nu este în stare sau evităfacă eforturi; indolent. /<fr. commode, lat. com-modus

COMÓD, -Ă

adj. 1. Ușor de întrebuințat; plăcut, confortabil. ♦ Liniștit, tihnit. 2. (Peior.; despre oameni) Care nu vreafacă eforturi; leneș, indolent. [< fr. commode].

COMÓD, -Ă

adj. 1. ușor de întrebuințat; plăcut, confortabil. ♢ liniștit, tihnit. 2. (peior.; despre oameni) care nu vreafacă eforturi; leneș, indolent. (< fr. commode, lat. commodus)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar