definiția calculatoarele definiție dex

calculatoarele

găsește rime pentru calculatoarele

calculatoáre

s. f., g.-d. art. calculatoárei; pl. calculatoáre

calculatoáre

s. f., g.-d. art. calculatoárei; pl. calculatoáre

CALCULATÓR, -OÁRE

, calculatori, -oare, subst. 1. S.n. Tabel care cuprinde rezultatele unor calcule, folosit pentru simplificarea operațiilor; carte, broșură care cuprinde asemenea tabele. 2. S.n. (Și în sintagma calculator electronic) Ordinator, computer. ♢ Calculator de buzunar = calculator de dimensiuni foarte mici, destinat publicului larg pentru efectuarea unei game de probleme matematice limitate; (impr.) minicalculator. 3. S.m. și f. Persoană specializată în calcule, mai ales economice. – Din fr. calculateur, lat. calculator.

CALCULATÓR

s. (TEHN.) 1. mașină de calcul. 2. calculator electronic v. computer.

calculatór

(persoană) s. m., pl. calculatóri

calculatór

(tabel, aparat) s. n., pl. calculatoáre

CALCULAT//ÓR1 ~óare (~óri, ~óare)

m. și f. Persoană specializată în calcule (mai ales economice). /<lat. calculator, fr. calculateur

CALCULAT//ÓR2 ~oáre

n. 1) Mașină sau instalație cu care se efectuează automat operații matematice și logice; computer; ordinator. 2) Tabel cuprinzând rezultatele unor calcule și folosit în operațiile matematice. 3) Broșură înzestrată cu un astfel de tabel. /<lat. calculator, fr. calculateur

CALCULATÓR

s.n. 1. Broșură care cuprinde anumite tabele de calcul. 2. Mașină de calculat. ♢ Calculator (electronic) = ansamblu de sisteme mecanice, electromagnetice și electronice destinat prelucrării informației; computer, ordinator. [Cf. fr. calculateur].

CALCULATÓR, -OÁRE

s.m. și f. Specialist în calcule. [Cf. fr. calculateur].

CALCULATÓR

I. s. n. 1. tabel care cuprinde rezultatele unor calcule; carte, broșură cuprinzând asemenea tabele. 2. instalație, dispozitiv tehnic pentru efectuarea automată a calculelor matematice și logice. o ~ (electronic) = mijloc de calcul automat care permite efectuarea de operații aritmetice după un program prestabilit; computer. II. s. m. f. specialist în calcule. (< fr. calculateur, lat. calculator)

calculator,

calculatoare s.n. (glum.) căpățână de porc (vândută în măcelării).
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar | Kurs walut